Beelden

‘Mijn beelden zie ik als een weergave van het leven, het begrip balans, is  daarin een belangrijk gegeven. De universele zoektocht van mens, dier en natuur naar evenwicht. 

Balans in jezelf, balans tussen gevoel en verstand, balans in de liefde, je relatie met anderen, met je omgeving. Balans tussen vorm en functie, tussen tijd en tijdloosheid, tussen licht en donker, tussen alles en niets. 

‘Het begrip balans is ook heel letterlijk met mijn beelden verbonden, omdat sommige beelden uit losse elementen bestaan, die zorgvuldig in evenwicht gebracht moeten worden. En de vraag is als het ware net als in het leven zelf: Overeind blijven of omvallen, is er een keuze of is er geen keuze? 

Titel: Longing for...
Titel: There she is

 

 

‘In het maakproces is hout mijn favoriete materiaal, een oermateriaal dat naadloos aansluit bij mijn filosofie van eenvoud en oorspronkelijkheid. Het laat zich vormen maar heeft ook een eigen wil. Dat is het spanningsveld waarin het beeld toegroeit naar zijn unieke karakter’.

Titel: Never leave you

‘Tegen de tijdsgeest in streef ik in mijn beelden niet naar perfectie, voor mij schuilt echtheid, en soms ook schoonheid juist in de imperfectie.’

 

De beelden zijn eenmalig, er bestaan geen malletjes geen reproducties. Ze zijn doorgaans bescheiden van afmeting en voelen zich thuis in de intimiteit van een besloten omgeving.

Titel: Sunshine