Vlaamse frieten heilige koeien groot applaus

 

Inhoud:
In dit boek gaat de Nederlandse Pieter de strijd aan met een bende gevaarlijke terroristen uit de Indiase provincie Kashmir. Samen met zijn vriend Jochem, zijn zus Marieke en zijn vader Hugo, komt hij erachter dat de bende plannen heeft voor een oorlog tegen India en voor de ontvoering van de Amerikaanse president. Ze komen op het spoor van de bende nadat ze in de metro van Parijs getuige zijn van een spectaculaire juwelenroof. Hierdoor verandert een gewone kampeervakantie in de Belgische Ardennen in een avontuur vol onverwachte wendingen.

Vanaf hun camping vetrekken ze hals over kop naar India. Hier moeten ze alles op alles zetten in de strijd tegen de terroristen. In de hoofdstad New Delhi zien ze de meest wonderlijke dingen: orenschoonmakers, naakte mannen op straat en apen die de stad onveilig maken. Maar het zijn de vele straatkinderen die de meeste indruk maken. Terwijl ze uit handen van de bende proberen te blijven denkt Pieter na over een plan om de straatkinderen in India te helpen. Dan slaat het noodlot toe. Jochem verdwijnt en de bende staat klaar om haar plannen ten uitvoer te brengen. Pieter moet al zijn slimheid gebruiken om zijn vriend terug te vinden en de bende te verslaan. Tenslotte belanden ze in de Verenigde Staten, waar ze als helden worden ontvangen.

De pers over Vlaamse frieten, heilige koeien en groot applaus:
‘Een spannend boek waar kinderen zeker van zullen smullen.’ (de Volkskrant).
‘Dit moet iedereen lezen.’ (J/M Magazine)

Meningen van lezers:
Naam: Boris, Leeftijd: 12, Gelezen boek: Vlaamse frieten…
Wat vond je ervan: Ik heb nog nooit zo’n goed boek gelezen. Dit boek is echt top. Geweldig, uitstekend, fantastisch!!!! Humor, spanning en het leest als een trein. En de hoofdpersonen zijn ook geweldig. Bedankt Peter Hoogenboom.

Naam: Maurits, Leeftijd: 14, Gelezen boek: Vlaamse frieten…
Wat vond je ervan: Ik vond het geweldig. Ik heb het eerste boek uit de bieb, maar nu de hele serie thuis. Mijn broertje en ik verslinden de boeken!

Naam: Joep, Leeftijd 12, Gelezen boek: Vlaamse frieten…
Wat vond je ervan: Ik vond het een fantastisch leuk boek. Niet zo voorspelbaar als boeken van andere schrijvers. Hoe u dat verzind snap ik niet. Van die kano’s met die metro roof enzo en dan weer die juwelen in autobanden, een president van Amerika die ontvoerd wordt. Kortom een fantastisch boek. 

Algemeen:
Hardcover: 256 pagina’s
ISBN: 9044303562
Uitgever: House of Books

Ebook: PDF – 351 pagina’s.
ISBN: 9789491671029
Uitgever: Hoogenboom dreamworks.

India