Dansende kamelen, dode farao's en weinig slaap


Inhoud:
In dit boek krijgen Pieter en zijn vriend Jochem krijgen een week vrij van school om een bijeenkomst over kinderrechten in Egypte te bezoeken. Vanaf de aankomst in de hoofdstad Caïro loopt alles anders dan verwacht. De jongens maken kennis met de Islam en komen op het spoor van een vermist meisje. Dit is het begin van een adembenemend avontuur dat ze dwars door het Afrikaanse land Soedan voert.

Via een vluchtelingenkamp komen de jongens terecht in de woestijn. Hier loopt een ontmoeting met vreemde handelaren volledig uit de hand. Samen met meisjes en jongens uit Soedan worden ze tegen hun zin meegenomen. Harige spinnen, een computer en kisten vol dynamiet. Dit alles speelt een rol bij de poging van de jongens om samen met hun nieuwe vrienden te ontsnappen en de oorlogsplannen van een krankzinnige commandant te dwarsbomen. Terwijl ze in Zuid Soedan voor flink wat vuurwerk zorgen, wachten in Caïro de vader van Pieter en zijn zus Marieke gespannen op een teken van leven.De pers over: Dansende kamelen, dode farao’s en weinig slaap.
‘Razend actueel, vol humor en super avontuurlijk.’ (de Telegraaf)
‘Ongelofelijk spannend, grappig en ontroerend.’ (Veluws Dagblad)

Meningen van lezers:
Naam: Sandra,Leeftijd: 12 jaar, Gelezen boek: Dansende kamelen…
Wat vond je ervan: Ik vond het boek FANTASTISCH ik ga er morgen mijn boekbespreking over houden omdat het boek gewoon toppie is ga zo door met schrijven alleen 2 boeken moet ik nog lezen maar verder heb ik alles gelezen.

Naam: lizzy, Leeftijd: 14, Gelezen boek: Dansende kamelen…
Wat vond je ervan: Dit was het eerste boek wat ik van de serie heb gelezen. Toen ik het uit had vond ik dat niet leuk want ik wou meer. toen ik er achter kwam dat er meer waren ben ik die gelijk gaan kopen. Binnen een paar weken had ik ze allemaal uit. ik kan niet wachten tot de nieuwe uit is. groetjes lizzy

Naam; Kimberly, Leeftijd: 14, Gelezen boek: Dansende kamelen…
Wat vond je ervan: ik vond dit boek echt heel leuk en leerzaam, Toen ik dit boek las, was het echt heel spannend, het leek net alsof ik zelf in dit verhaal zat.

Naam: Tom, Leeftijd: 13, Gelezen boek: Dansende kamelen…
Wat vond je ervan: Ik vond het een heel goed boek. Het laat goed zien dat niet iedereen in de wereld het zo goed heeft als wij. Dat vind ik er zo leuk aan. Je merkt duidelijk dat dit verhalen zijn die niet zomaar zijn verzonnen maar die ook echt op feiten zijn gebaseerd.

Naam: Lotte, Leeftijd: 10, Gelezen boek: Dansende kamelen…
Wat vond je ervan: Ik vond het een heel erg leuk boek omdat je er van kan leren en omdat het heel erg spannend is.

Algemeen:
Hardcover: 351 pagina’s
ISBN: 9044304852
Uitgever: House of Books

Ebook: PDF – 351 pagina’s.
ISBN: 9789491671036
Uitgever: Hoogenboom dreamworks.